Yetişkin Danışmanlığı
Yetişkin terapisi, bireyin baş etmekte zorluk çektiği problemleri çözmede yardımcı olmasının yanı sıra kişinin kendini anlamasında, hayatını ve çevresini anlamlandırmasında ve olaylara farklı açılardan bakabilmesinde de yardımcı olur. Bu problemler, öfke, üzüntü, kaygı, korkular, duygu durum bozuklukları, depresyon, ilişkisel problemler gibi birçok konuyu kapsar.
Her birey kendine özgü ve özeldir, bu nedenle bireysel terapi süreci de kişinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda şekillenir. Terapi planı danışan ile birlikte yapılır ve hedefler beraber belirlenir.
Bireysel terapide farklı yaklaşımlar kullanılabilir. EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), psikodinamik ve mindfulness yaklaşımları terapi sürecinde sıklıkla kullanılan yaklaşımlardandır.
EMDR, travmatik deneyimlerin etkilerini azaltmak ve kişinin iyileşmesine yardımcı olmak için kullanılan bir terapi yaklaşımıdır. Psikodinamik yaklaşım, kişinin bilinçdışındaki dürtüleri, duyguları ve düşünceleri keşfetmesine yardımcı olur. Mindfulness yaklaşımı ise kişinin şimdiki anı farkındalığını arttırarak, düşüncelerini ve hislerini yönetmesine yardımcı olur.
Terapi sürecinde sıklıkla çalışılan konular arasında öfke, üzüntü, depresyon, korkular, kaygı bozuklukları, takıntılar, stres, değersizlik, çaresizlik, ilişkisel problemler, psikosomatik problemler, ayrılık, kayıp ve yas, dikkat ve konsantrasyon problemleri, motivasyon ve özgüven yer alır. Ancak, her konu bireysel terapinin alanına girebilir.